Ik trade al jarenlang in crypto. In 2017 ben ik begonnen met wat nu één van de grootste crypto-community’s in Nederland is: CryptoCoiners.

Veel leden van de CryptoCoiners Community zullen toegeven dat het helemaal niet moeilijk is om te leren traden. Ik heb tientallen video’s gemaakt waarin ik laat zien hoe je efficiënt en succesvol met crypto kunt traden. De kern van de zaak is dat je geen genie of waaghals hoeft te zijn om een winstgevende trader te zijn.

Goede traders hebben zowel een strategie als een gezonde houding ten opzichte van geld. Ook weten ze hoe essentieel consistente resultaten zijn en, het allerbelangrijkste, ze weten wanneer ze moeten stoppen!

Laat me drie essentiële Crypto Trading Hacks met je delen.

Hack 1: Streef naar consistentie

Een trade kan eigenlijk maar op drie manieren eindigen: in een aanzienlijke winst, een kleine winst, een klein verlies, of een aanzienlijk verlies.

Zoals je zou verwachten, jagen de meeste aspirant-traders op die grote winsten, vaak met grote verliezen als een noodzakelijk neveneffect. Zoals het gezegde luidt, “no pain, no gain”…

Met crypto-handel kan dat gezegde niet verder van de waarheid zijn.

Ten eerste is het bijna onmogelijk om consistent te zijn als je saldo blijft schommelen van rood naar groen en terug! Het is emotioneel moeilijk om met die grote verliezen om te gaan. Dus voordat je het weet, bevind je je in een of meer “vergeldings-trades”, waarbij je wanhopig probeert je verliezen terug te krijgen van de markt – en nog meer verliest!

Mijn filosofie over crypto-trading is eenvoudig: de beste trade is de trade die je niet verliest. Dus mijn crypto-trading stijl is defensief, niet agressief. Omdat ik probeer verliezende trades te vermijden, ga ik meestal achter veel “kleine overwinningen” aan in plaats van een paar “grote overwinningen”.

Natuurlijk verlies ik sommige trades. Verliezen is een onderdeel van traden! Maar over het algemeen zijn mijn verliezen minimaal. Het resultaat: consistentie. Combineer dat met samengestelde interest (je trade-budget groeit geometrisch, waardoor je na verloop van tijd aanzienlijk grotere transacties kunt doen), en je ziet waar dit toe kan leiden.

En ja, deze manier van traden is soms saai. Maar je handelt waarschijnlijk niet om een adrenaline rush te krijgen – je wilt winst maken!

Hack 2: Weet wanneer je verlies moet nemen

Traden houdt risico’s in. En verliezen nemen is onderdeel van het spel. Een van de grootste fouten die je kunt maken, is weigeren een verlies te nemen als je dat zou moeten doen!

Hier is de gouden regel: Voordat je een trade aangaat, beslis hoeveel je bereid bent te verliezen. Stel je stop loss dienovereenkomstig in en respecteer je beslissing.

Nu komt het moeilijke deel. Je zit in een trade, je trade “gaat naar het zuiden”, en je staat op het punt om het niveau te bereiken waarop de stop loss in werking zal treden. Je onderbuikgevoel vertelt je dat de trade binnenkort in je voordeel zal veranderen en dat het misschien beter is om “deze trade uit te zitten”. Dus… je annuleert de stop loss en besluit je strategie voor deze trade te veranderen.

Dit loopt zelden of nooit goed af. Uiteindelijk verlies je veel meer dan je zou hebben gedaan als je de stop-loss prijs had gerespecteerd. Wat nog erger is: je hebt je overgegeven aan je angst om te verliezen.

Angst en hebzucht zijn twee van de grootste vijanden van een succesvolle trade. Dit is een van de belangrijkste dingen die succesvolle traders hebben geleerd.

Hack 3: Zie geld voor wat het is

Ik heb deze les geleerd van Anton Kreil, een voormalige trader bij Goldman Sachs. In een notendop: geld heeft geen mening over jou.

Geld geeft niets om overtuigingen die je misschien hebt, zoals “geld maakt niet gelukkig”, “voor geld moet je hard werken”, en “ik “ben niet voor geld geboren”. Geld beslist niet naar wie het zal stromen. Het is volledig objectief over jou – zelfs als je in het verleden geen geluk hebt gehad met geld. Als het om geld gaat, is net verleden absoluut niet gelijk aan de toekomst!

Voor een professionele trader heeft geld twee sleutelrollen. Je kunt het gebruiken om dingen te betalen, zoals we allemaal doen, of het gebruiken als een hulpmiddel om er meer van te maken.

Wanneer ik trade, heeft geld een specifieke taak: mij helpen er meer van te maken. Mijn trading-strategie is de blauwdruk die me door de trade leidt. Geld is slechts een hulpmiddel om het resultaat te bereiken.

Er is nog veel meer!

Een laatste tip. Als je overweegt om te beginnen met traden in crypto, wil je misschien een kijkje nemen op de website van CryptoCoiners. Je vindt er tientallen gratis video’s, een levendige community en alles wat je nodig hebt om op een serieuze manier met traden aan de slag te gaan. Ga naar www.CryptoCoiners.nl/start.

Vond je dit artikel leuk? Laat het me weten in de reacties zodat ik meer kan delen. En een essentieel ding: deze hacks zijn op geen enkele manier bedoeld als financieel advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *